АНТИГЕНЕН КОМБИНИРАН БЪРЗ ТЕСТ ЗА COVID-19 И ГРИП A+B

Препоръчителна цена – 16,25 лв. Отстъпки при закупуване на големи количества.

За контакт: 02/960 37 84

* Считано от 01.01.2021 г. антигенният комбиниран тест от Търговска Лига е с нулева ставка (не се начислява ДДС) и е сертифициран за употреба в ЕС. 

ОПИСАНИЕ

 

Комбинираният бърз антигенен тест за COVID-19 и грип A+B от „Търговска Лига – Глобален Аптечен Център“ АД е бърз комбиниран имунохроматографски метод за качествено определяне на антигени на вирусите на SARS-CoV-2, грип A и грип B в проби, взети чрез назофарингеален (носен) секрет.

За гарантирано запазване на стерилността преди използване, тестът се разпространява в индивидуална опаковка, която съдържа подробна инструкция на български език с илюстрации, както и всичко необходимо за бързото и лесно вземане на пробата:

  • Стерилен тампон за вземане на назофарингеален секрет чрез обтриване;
  • Индивидуалано опакована тест-касета с ‚гнезда‘ (съответно за COVID-19 и за грип A+B);
  • Индивидуално еднократно флаконче с тест-буфер;
  • Екстракционна (тест) епруветка с капаче-капкомер, в която вече е добавен буферен разтвор;
  • Листовка с указания за употреба.

Отчитането на резултата отнема между 15 и 20 минути.

ПРЕДИМСТВА

 

Предимствата на бързите антигенни тестове пред златния стандарт в диагностиката на COVID-19 – провеждането на полимеразна верижна реакция в реално време (RT-PCR) са значително по-ниската цена и по-кратките срокове на получаване на резултат. В същото време, относителната чувствителност на бързия тест (спрямо RT-PCR) е над 96% в ранната фаза на инфекцията, а специфичността му – над 99%. Това прави бързите тестове изключително подходящи за широки скринингови изследвания, както и отлична възможност за предодотвратяване на масово заразяване на работници и служители, обогатява социалното портфолио на институциите и компаниите за техните служители. А правилната диагностика е основна предпоставка за ефективно и успешно лечение, което е наша обща отговорност.